Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

LISÄLUKEMISTA, OPPAITA, TIETOA

Stressiprofiiili on työkalu, jolla pääset alkuun. Sen avulla ymmärrät itseäsi ja lastasi, asiakastasi tai oppilaitasi paremmin. Näin voit suunnitella selviytymistä ja pärjäämistä tukevia rakenteita.

Tee stressiprofiili: katso stressiprofiilin ohje ja malli stressiprofiilista.

 

Onnenpyörä ja KuntoutuskakkaraKehädiagrammit ovat yksi neuropsykiatrisen valmennukseni keinoista. Niiden avulla on helppoa ja nopeaa saada käsitys kokonaistilanteesta. Diagrammeissa on sektoreita, joille voit merkitä vaikka ruksilla tyytyväisyytesi ko. asiaan. Ulkokehällä on 10 (täysin tyytyväinen), keskellä 0 (täysin tyytymätön). Kun yhdistät ruksit toisiinsa tai värität sektorit, näkyy kokonaistilanne hyvin selkeästi.  Silloin on helppo päättää, mistä kannattaa lähteä liikkeelle.
 
Onnenpyörä: Kartoita hyvän elämän tukipilarit. Katso Onnenpyörän malli ja printtaa Onnenpyörä.
 
Kuntoutuskakkara: Kartoita tehokkaan kuntoutuksen eri osa-alueiden toimivuus. Katso Kuntoutuskakkaran malli ja printtaa Kuntoutuskakkara.
 
 
Elämänjana: Käytän valmennuksissani eri mittaisia aikajanoja. Ne ovat helppo ja nopea tapa hahmottaa elämänkulun koukerot. Ohje: Piirrä jana. Kuljeta elämän viivaa niin, että se kulkee hieman janan yläpuolella kun elämä on ollut sujuvaa, runsaasti yläpuolella kun se on ollut huikean onnellista tai ja alapuolellla kun on ollut mutkia matkassa  Merkitse janalle syyt jotka ovat vaihteluita aiheuttaneet. Katso Elämänjanan malli.
 
 

Meri Lähteenoksan artikkeleita:

        Näin voit kertoa lapsille aivoista (ote kirjasta Kirjavat matkat)

        Aistit, stressi ja haastava käyttäytyminen        

        Tiedostava rentoutuminen: Tunnehissi, haluhaavi, ajatusseula

        OMA - Mahdollistavan perhetyön malli

 

Tampereen kaupungin sivuilta löytyy Nepsy-oppaita ja -kuvia ja printattavaa adhd:hen ja autismikirjoon liittyvistä perusasioista. Sivuilta löytyvät mm. seuraavat oppaat:

Aistien kokeminen

Keinoja jumi-tilanteesta selviämiseen

"Kukaan ei koskaan kysy mitä tukea mä tarviin"

Meidän nuorten käsikirja

Nepsy-lapsiko?

Palkitseva ja haastava vanhemmuus

Toimiva arki visuaalisin keinoin