Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

SOSIOKRAATTINEN PÄÄTÖKSENTEKO S3

 

Sosiokratia S3 on näkökulma ja yhteisöllinen tapa etsiä ratkaisuja esiin nouseviin haasteisiin. Peruslähtökohta on, että mikään yhteisö ei ole valmis, vaan melkeinpä oma olentonsa, joka haluaa kehittyä ja kasvaa. Jännitteisiin suhtaudutaankin sosiokraattisissa malleissa uusien suuntien innostavina tiennäyttäjinä, joka jo sinällään vähentää jännitteistä tulevaa stressiä. Ne ovat yksinkertaisesti tervetulleita. Jännitteet käännetään innostaviksi ajureiksi, joita kohti prosessia lähdetään ohjaamaan. Prosessit ovat aidosti mukaan ottavia, vahvuuksia esiin nostavia ja itseohjautuvuutta vahvistavia.

 

Ensin kuvataan ajurit eli tilanne, jossa ollaan ja miten se vaikuttaa yhteisöön ja sen jäseniin. Sitten kuvataan muutoksen tarve ja muutoksesta koituvat hyödyt. Seuraava vaihe on Ideoiden sadonkorjuu. Tässä ideat nähdään toisiaan täydentävinä ja ne pyritään mahdollisuuksien mukaan sisällyttämään kokeiluehdotukseen. Ehdotuksesta etsitään heikkoja kohtia, jotka voivat olla sellaisenaan heikkoja tai heikentää jotain muuta osa-aluetta yhteisössä. Kun ne on korjattu, lähdetään ehdotusta kokeilemaan käytäntöön. Sovitaan kullekin hänen vahvuuksiaan hyödyntävät roolit ja kasataan tiimit, jos sellaiseen on tarvetta ja luodaan tarkistelupisteiden aikataulut.

 

Tavoitteena on tehdä kokeiluja, jotka ovat riittävän hyviä ja turvallisia siihen hetkeen ja vahvistavat siihen osallistuvien kyvykkyyksiä.

 

Sosiokratia on yhteisövaltaa ilman mielivaltaa, jolloin jokaisen rooli yhteisön täysivaltaisena jäsenenä vahvistuu.

 

HALUATKO LISÄÄ TIETOA? OTA YHTEYTTÄ